пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

     3 грудня Україна разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю – це день боротьби людей з вадами здоров’я за свої права. Це символічне нагадування про обов’язок влади та суспільства перед людьми, яких доля позбавила повноцінного здоров’я.
    Основною метою заходів, які присвячені Міжнародному дню людей з інвалідністю, є інформування суспільства в напрямку підтримки людей з обмеженими фізичними можливостями. ООН закликає всіх діяти так, щоб соціальні умови життя інвалідів поліпшувалися і були комфортними для них.
    У нашому дошкільному навчальному закладі до Міжнародного дня інвалідів були проведені  для старшої групи бесіди  «Що таке милосердя» та  «Вчимося поважати» з метою довести до свідомості дітей, що таких людей зазвичай називають людьми з особливими потребами. Однак попри свої недуги - прив’язаність до візка, відсутність слуху чи зору - вони демонструють світові свої надможливі здібності і стають для абсолютно здорових громадян прикладом мужності та рішучості, займають активну життєву позицію. Педагоги пояснювали нашим вихованцям, що таке толерантність , якими рисами повинна володіти толерантна людина, і яке відношення вона має у спілкуванні з людьми з обмеженими можливостями, звертали увагу на розуміння проблем і потреб інших людей.





Немає коментарів:

Дописати коментар